Υλικά
150 γρ. ταραμά λευκό ή ροζ
4-5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
¼ ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
Μαϊντανό ή 1-2 ελιές μαύρες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε στο μπλέντερ ή στο μύλο του πουρέ.,, Προσθέτουμε τον ταραμά και τα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνουμε σταδιακά το λάδι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Ίσως χρειαστεί, αν το μίγμα μας είναι πηκτό, να προσθέσουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Την ποσότητα του λεμονιού μπορείτε να τη μειώσετε ανάλογα με τα γούστα σας
4-5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
¼ ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
Μαϊντανό ή 1-2 ελιές μαύρες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε στο μπλέντερ ή στο μύλο του πουρέ.,, Προσθέτουμε τον ταραμά και τα υπόλοιπα υλικά μας, ρίχνουμε σταδιακά το λάδι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Ίσως χρειαστεί, αν το μίγμα μας είναι πηκτό, να προσθέσουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Την ποσότητα του λεμονιού μπορείτε να τη μειώσετε ανάλογα με τα γούστα σας
Σημείωση: Για να μην είναι πολύ αλμυρή η ταραμοσαλάτα μας βάζουμε από την προηγούμενη ημέρα τον ταραμά σε ένα τουλπανάκι ή τούλι και τον αφήνουμε για ένα βράδυ σε παγωμένο νερό. Εάν δεν ξαλμυρίσουμε τον ταραμά ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθούμε για την αλμύρα της είναι να δοκιμάσουμε. Διορθώνουμε προσθέτοντας παραπάνω πατάτα
Ο καλύτερος ταραμάς είναι ο λευκός, κι ας είναι λίγο ακριβότερος. Προτιμήστε τον.
Διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο.
Καλά Κούλουμα & Καλή Σαρακοστή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου