Υλικά:
- 4 αβγά
- 250 ml γάλα
- 6 κουτ. σούπας ζάχαρη (Μου αρέσει με Μέλι)
- 1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
- 200 γραμ. αλεύρι
- 4 μήλα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 250 ml νερό
- 50 γραμ. βούτυρο
- 2 κουτ. τσαγιού κανέλα
- 16 κουταλιές σούπας ζάχαρη επιπλέον για πασπάλισμα
- Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Κατόπιν ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά ζύμη.
- Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια (χωρίς να τα κόψουμε σε κομμάτια).
- Κόβουμε το κάθε μήλο σε 5 πέντε φέτες και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε στη ζύμη το νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη στο τηγάνι να λιώσει και ρίχνουμε το ¼ της ζύμης κουνώντας το τηγάνι για να πάει παντού. Τοποθετούμε πάνω 5 φέτες μήλου. Τηγανίζουμε την τηγανίτα για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αναποδογυρίζουμε πάνω σ'αυτό την τηγανίτα. Προσθέτουμε βούτυρο ξανά στο τηγάνι.
- Προσεχτικά αδειάζουμε την τηγανίτα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για 5 λεπτά ακόμη (πολλές φορές για να αποφύγω αυτή τη διαδικασία "δουλευω" με δυο τηγάνια). Τη βγάζουμε και την διατηρούμε ζεστή. Ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες τρεις.
- Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με κανέλα και με 4 κουταλιές ζάχαρη την κάθε μια. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κρέμα βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου