Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τηγανίτες με μήλα

Υλικά:
  • 4 αβγά
  • 250 ml γάλα
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη (Μου αρέσει με Μέλι)
  • 1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 4 μήλα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 250 ml νερό
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουτ. τσαγιού κανέλα
  • 16 κουταλιές σούπας ζάχαρη επιπλέον για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  • Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Κατόπιν ρίχνουμε 2 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά ζύμη.
  • Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια (χωρίς να τα κόψουμε σε κομμάτια).
  • Κόβουμε το κάθε μήλο σε 5 πέντε φέτες και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε στη ζύμη το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη στο τηγάνι να λιώσει και ρίχνουμε το ¼ της ζύμης κουνώντας το τηγάνι για να πάει παντού. Τοποθετούμε πάνω 5 φέτες μήλου. Τηγανίζουμε την τηγανίτα για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αναποδογυρίζουμε πάνω σ'αυτό την τηγανίτα. Προσθέτουμε βούτυρο ξανά στο τηγάνι.
  • Προσεχτικά αδειάζουμε την τηγανίτα μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε από την άλλη πλευρά για 5 λεπτά ακόμη (πολλές φορές για να αποφύγω αυτή τη διαδικασία "δουλευω" με δυο τηγάνια). Τη βγάζουμε και την διατηρούμε ζεστή. Ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες τρεις.
  • Πασπαλίζουμε τις τηγανίτες με κανέλα και με 4 κουταλιές ζάχαρη την κάθε μια. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με κρέμα βανίλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου