Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Λαχταριστή παραδοσιακή φασολάδα.

Υλικά

ο καρπός της φασολιάς
  • 500 γρ. φασόλια χοντρά
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κλωνάρια σέλινο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτές
  • 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

η φασολιά
  1. Βάζουμε τα φασόλια από το βράδι σε νερό μαζί με μία κουταλίτσα σόδα μαγειρικής.
  2. Το πρωί ξεκινάμε το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό. ( Εκτός κι αν θέλετε βροντερά αρώματα)
  3. Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χυμό λεμονιού το προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα. 
 
Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου