Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σαρδέλες στα κάρβουνα

ΥΛΙΚΑ
* Σαρδέλες φρέσκες, υπολογίστε 3-4 το άτομο, ανάλογα με το μέγεθος (όσες περισσέψουν γίνονται την επομένη υπέροχο σάντουιτς σε φρέσκο ψωμί με ελαιόλαδο και λεμόνι) * αλάτι, κατά προτίμηση κρυσταλλικό, από τους βράχους * 2-3 λεμόνια κομμένα σε σφήνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάψτε τα κάρβουνα - οι σαρδέλες δεν χρειάζονται πολλά. Τοποθετήστε τη σχάρα τόσο πάνω από τα κάρβουνα ώστε να έχετε μέτρια προς δυνατή φωτιά - σε ύψος όπου το χέρι να παραμένει δίχως να καίγεται μέχρι να μετρήσετε ώς το 10 ή 12.
Καθαρίστε τις σαρδέλες: Με μαχαίρι ανοίξτε μικρή τομή στην κοιλιά και με το χέρι τραβήξτε να αφαιρέσετε το κεφάλι. Κολλημένα στο κεφάλι θα είναι τα εντόσθια. Ξεπλύντε, καθαρίζοντας με το δάχτυλο την αδειασμένη κοιλιά. Σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα.
Απλώστε τις σαρδέλες κοντά κοντά σε διπλή σχάρα που να κλείνει, ώστε να τις αναποδογυρίζετε εύκολα. Βάλτε πάνω από τα κάρβουνα και όταν ροδίσουν από τη μία μεριά, γυρίστε και από την άλλη. Μην τις κάψετε, να είναι ζουμερές. Συνολικά ψήστε 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και το μέγεθος του ψαριού. Αλατίστε και σερβίρετε με σφήνες λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου