Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ(ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ)!

Υπάρχουν πολλά κόλπα που μέσω αυτών γλιτώνεις λίγα χρήματα μεν τις περισσότερες φορές, αλλά αν κάνεις χρήση πολλών από αυτά ταυτόχρονα, μετά από ένα μεγάλο διάστημα χρόνου θα δεις σημαντική αλλαγή στα οικονομικά σου.Πρότεινε και εσύ τις δικές σου συμβουλές στα σχόλια.

*Αγοράζεις ρούχα διαχρονικά που να μπορούν να φορεθούν πολλά χρόνια και να μην θεωρούνται ντεμοντέ την επόμενη χρονιά.
*Ένα φθηνό ρούχο αν χαλάσει σε μερικούς μήνες στην ουσία δεν είναι φθηνό αφού θα χρειαστεί να ξαναπληρώσεις για να το αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο.Για αυτό τον λόγο ψωνίζεις από εταιρίες που έχουν ρούχα που αντέχουν στον χρόνο και διατίθενται σε "σχετικά" καλές τιμές(ρίξε μια ματιά και από zara,sprider,pull and bear)
*Να αλλάζεις τα καλά ρούχα όταν έρχεσαι στο σπίτι για να διατηρηθούν περισσότερο.
*Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια τότε το καλύτερο είναι να τα αγοράσεις σε μαύρο χρώμα ώστε να πηγαίνουν με όλα σου τα ρούχα.
*Με την ίδια λογική καλό είναι να αποφεύγεις τις αγορές ρούχων σε έντονα χρώματα ώστε να συνδυάζονται πιο εύκολα με άλλα.
*Αν φαγώθηκαν οι σόλες των παπουτσιών και το δέρμα παραμένει σε καλή κατάσταση δεν είναι ανάγκη να πεταχτούν,υπάρχουν και οι τσαγκάρηδες.
*Οι άντρες μπορούν να υιοθετήσουν ένα πιο κοντό κούρεμα που θα το συντηρούν με μια κουρευτική μηχανή όποτε θέλουν.Αν  πήγαινες για παράδειγμα μια φορά τον μήνα στο κομμωτήριο και έδινες 10 ευρώ την φορά, μέσα σε ένα χρόνο θα εξοικονομήσεις 120 ευρώ.Τα έξοδα αγοράς της μηχανής τα κάνεις απόσβεση μέσα σε 2 με 3 μήνες.
*Ακόμα και αν πάει κάποιος η κάποια  στο κομμωτήριο,ένα λούσιμο από το σπίτι αντί για το κομμωτήριο θα του εξοικονομήσει κάποια χρήματα.
*Φροντίζουμε για την καλή συντήρηση των πραγμάτων ώστε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.Π.χ κάνουμε κάθε χρόνο συντήρηση στον καυστήρα,εξαέρωση στα καλοριφέρ κτλ.
 *Ψάχνουμε να βρούμε σπίτι προς ενοικίαση τις περιόδους που δεν ψάχνουν άλλοι ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη τιμή.Π.χ μέσα στο καλοκαίρι που αποφεύγουν όλοι τις μετακομίσεις είναι καλή περίοδος για κάτι τέτοιο.
*Εφόσον είναι δυνατόν αποφεύγουμε τους μεσίτες και κάνουμε την δική μας  έρευνα μέσα από μια εφημερίδα, το internet η μια βόλτα στην γειτονιά που ψάχνουμε σπίτι .
*Αντί να πληρώνουν οι γονείς σε babysitters θα μπορούσαν να συνεννοηθούν με κάποιους φίλους τους που έχουν παιδιά και αυτοί, ώστε να κρατάνε τα παιδιά εναλλάξ όταν θέλουν να πάνε κάπου.Στην Αμερική υπάρχει αυτό το πράγμα πιο οργανωμένα με κουπόνια αλλά είναι εφικτό να γίνει και ανεπίσημα και εδώ κάτι τέτοιο.
*Αν οι καναπέδες πάλιωσαν αντί να αγοράσεις καινούργιους μπορείς να αγοράσεις ριχτάρια η καλύμματα που είναι πολύ πιο φθηνά,είναι της μόδας και βολεύουν και περισσότερο στο πλύσιμο.
*Αν διασκέδαση για εσένα σημαίνει 2-3 ποτά τουλάχιστον,θα μπορούσες  να πίνεις τα 2 ποτά από το σπίτι και μετά να βγαίνεις έξω.(εννοείται ότι δεν θα οδηγήσεις μετά)
*Η ίδια τακτική φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί και στο φαγητό.Αν  ζεις στην Ελλάδα και έχεις σκοπό να πας σε κάποια ταβέρνα με την παρέα σου, μάλλον ξέχνα το, γιατί εδώ πληρώνουμε όλοι το ίδιο (άσχετα με το αν ο άλλος τρώει αστακό και εμείς μακαρόνια), αλλά αν είναι να βγεις για καφέ  για μια βόλτα η για κάποιες δουλειές μπορείς να το κάνεις.
*Όταν βρίσκουμε πολύ καλές προσφορές σε προϊόντα που τα χρειαζόμαστε πραγματικά και δεν λήγουν η λήγουν μετά από πολύ καιρό αγοράζουμε σε μεγάλες ποσότητες
*Πήγαινε σε καταστήματα δοκίμασε ρούχα,παπούτσια η οτιδήποτε άλλο και μετά ψάξε να τα βρεις στο internet σε sites όπως το ebay για παράδειγμα και αγόρασε τα από εκεί.Καλό είναι πάντως να έχεις ενημερωθεί για κάποια πράγματα πριν παραγγείλεις.Ρίξε μια ματιά και εδώ
*Πούλα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι σε sites όπως το Ricardo.gr, το eBay.com ή  σε second hand καταστήματα.
*Επικοινώνησε με mail,facebook,msn,skype για να γλιτώσεις χρήματα από τα τηλέφωνα.
*Η ντοματοσαλάτα η το φαγητό που περίσσεψε από εχθές μπορούν να γίνουν σάλτσα η να προστεθούν σε άλλα φαγητά με λίγη φαντασία αντί να πεταχτούν.Πχ τα μακαρόνια η το ρύζι που περίσσεψε μπορούν να συνδυαστούν με κάποιο άλλο φαγητό που θα μαγειρευτεί την επόμενη ημέρα.
*Τις καλύτερες τιμές στην λαϊκή τις βρίσκεις αν πας λίγο πριν το κλείσιμο της.
*Σχεδιάζεις το μενού ανάλογα με το τι είναι φθηνό εκείνες τις ημέρες.
*Όσο μπορείς μην αγοράζεις συσκευασμένα γεύματα και μαγείρεψε μόνος-η.
*Κάνε μια γραπτή λίστα για αυτά που χρειάζεσαι προτού πας στο super ώστε να αποφύγεις να αγοράσεις πράγματα από παρόρμηση της στιγμής.Έρευνες επίσης αναφέρουν ότι αγοράζουμε πιο εύκολα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε στο super όταν είμαστε νηστικοί.
*Στα προϊόντα του supermarket οι συσκευασίες πολλές φορές παραπλανούν γιαυτό καλό είναι να κοιτάς το βάρος του προϊόντος που αναγράφεται στην συσκευασία προτού αποφασίσεις τι θα αγοράσεις.
*Οι σακούλες από το supermarket μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν σακούλες σκουπιδιών.
*Αν έχεις σκοπό να αγοράσεις καινούριο κινητό, το παλιό σου ίσως μπορεί να πουληθεί η να ανταλλαχθεί με σκοπό να κοστίσει λιγότερο η καινούρια συσκευή σε κάποιο κατάστημα η σε κάποιο από αυτά τα sites (www.hotshop.gr, www.zer.gr)
*Η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα Μ.Μ.Μ ίσως συμφέρει οικονομικά σε κάποιον που καλύπτει πολλές διαδρομές.
*Κράτα τις αποδείξεις για να έχεις μείωση φόρου.

*Φτιάχνε το τσάι στην τσαγιέρα αντί να χρησιμοποιείς ένα φακελάκι για κάθε φλιτζάνι.Σκέπασε την κατσαρόλα όταν μαγειρεύεις για να μαγειρευτεί το φαγητό πιο γρήγορα.Κλείσε το μάτι της κουζίνας 10-15 λεπτά πριν βγάλεις την κατσαρόλα από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου