Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μεζεκλίκια αρνίσια στο τηγάνι με αγγινάρες, αρακά και άνιθο αναμμένα με τσίπουρο

Συστατικά:

Για 6 Άτομα
800 γραμ. γλυκαδάκια, νεφράκια και συκωτάκια αρνιού κομμένα σε μικρά κομμάτια
½ φλυτζάνο ελαιόλαδο
6 αγγινάρες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Χυμό από 3 λεμόνια
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια αρακά (κατεψυγμένο που τον έχουμε βράσει για 5 λεπτά)
Αλάτι & Πιπέρι
½ φλυτζάνι του τσαγιού τσίπουρο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
4 φρέσκιες ώριμες τομάτες τριμμένες στο τρίφτη

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις αγγινάρες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 ποτήρια κρύο νερό που προηγουμένως έχουμε ανακατέψει με το αλεύρι και το χυμό από το 1 λεμόνι. Τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν για περίπου 30 – 40 λεπτά. Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό τους. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και το κρεμμυδάκι. Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφού μαραθούν προσθέτουμε τα μεζεκλίκια. Τα ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Τότε προσθέτουμε τις αγγινάρες και τον αρακά καθώς και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 7 – 8 λεπτά έτσι ώστε να πιούν όλα τα υγρά τους.
Τότε ρίχνουμε το τσίπουρο και με προσοχή το ανάβουμε με έναν αναπτήρα. Αφού σβήσει η φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο, το λευκό κρασί και το χυμό των 2 λεμονιών. Τα αφήνουμε για 2 λεπτά στη φωτιά και το βγάζουμε,
Το σερβίρουμε καυτό, προσθέτοντας τη ψιλοκομμένη τομάτα, με Τσιλιλή σκέτο και παγωμένο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου