Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οι βρόμικοι πάγκοι της κουζίνας προκαλούν διατροφικές μολύνσεις


Γνωρίζατε ότι ο πάγκος της κουζίνας σας αποτελεί εστία μολύνσεων;

Η πιο κρίσιμη στιγμή, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή της Υγιεινής Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) Νικόλαο Σούλτο, είναι η στιγμή της μαγειρικής, καθώς ο ανεπαρκής καθαρισμός του πάγκου προκαλεί το 32% των μολύνσεων των τροφίμων.
   Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι οι αντίστοιχοι πάγκοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης παρουσιάζουν μειωμένο ποσοστό μολύνσεων, της τάξεως του 23%.

Σύμφωνα με τον κ. Σούλτο, ο οποίος συμμετέχει στο συνέδριο του Αλεξάνδρειου Τ.Ε..Ι Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, οι μολύνσεις στις κουζίνες οφείλονται στην ελλιπή ενημέρωση των καταναλωτών.  Ο ίδιος τόνισε ότι είναι επιτακτική η γνώση, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι στομαχικές διαταραχές.

Στοιχεία έρευνας τα οποία παρουσίασε ο κ. Σούλτος κάνουν λόγο και για τη μόλυνση του νωπού κιμά. Συγκεκριμένα, σε δείγμα 100 τεμαχίων που αγοράστηκαν από κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ της Μακεδονίας εντοπίστηκε πληθυσμός μικροοργανισμών σε ποσοστό 15% πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
Ο καθηγητής απέδωσε τη μόλυνση στη μηχανή που χρησιμοποιείται, αλλά και στην υγιεινή του καταστήματος.
 πηγή: zougla.gr







1 σχόλιο:

  1. Τυχαία έπεσε στην αντίληψή μου αυτό το blog. Συγχαρητήρια. Αν η επιχείρηση σας είναι το ίδιο προσεγμένη (ότι τόσο από άποψη σκηνικών και περιτυλίγματος, όσο από άποψη περιεχομένου) μην φοβάστε. Υπάρχουν παντού άνθρωποι που τους ελκύει η ποιότητα, λίγοι μεν, αλλά εκλεκτοί. Συνεχίστε με το ίδιο μεράκι. Εγώ θα διαδώσω αυτό το blog, κι όταν επισκεφθώ την Θάσο, που δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, θα περάσω από τον χώρο σας.

    Τσιούνης Ηρακλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή