Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Special Olympics: «Και η Θάσος είναι μέσα»

Το πανέμορφο νησί της Θάσου προστέθηκε, από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στη μακρά αλυσίδα των τόπων της πατρίδας μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας «Πόλις-Αμφιτρύων, Host Town», στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

«Και η Θάσος είναι μέσα» δήλωσε με ενθουσιασμό ο Δήμαρχος του νησιού, κος Κώστας Χατζηεμμανουήλ, που μαζί με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το διάστημα μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί η αποστολή της Κροατίας, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Θάσου, τη Μακρύαμμο.

«Είμαι σίγουρη πως τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στη Θάσο, θα ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες» επεσήμανε η κα Δεσποτοπούλου στο χαιρετισμό της. «Είναι συγκινητική η ζεστασιά που εκπέμπουν οι άνθρωποι και η άμεση ανταπόκριση τους σε κάθε μικρή η μεγάλη επιθυμία των αθλητών. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αντάξιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το οποίο να σέβεται τη διαφορετικότητα» συμπλήρωσε.

Το δημοτικό συμβούλιο Θάσου ανακήρυξε την κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρώτη Επίτιμη Δημότη του Νησιού, σε ένδειξη αναγνώρισης του συνολικού έργου και της προσφοράς της στο θεσμό των Special Olympics.

«Σε λίγο καιρό θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θάσου η Φλόγα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, η Φλόγα της Ελπίδας», ανέφερε ο κος Χατζηεμμανουήλ και πρόσθεσε: «Της ελπίδας ότι ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος, της ελπίδας ότι θα πάψει κάθε μορφή αποκλεισμού στη γη, της ελπίδας ότι θα μετατρέψουμε τον Καιάδα του ρατσισμού σε ζεστή ανθρώπινη αγκαλιά. Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση ή προς αποφυγή. Δική μας η επιλογή! Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενωθούν με τον υπέροχο κόσμο των νικητών»

Μαζί με την κα Δεσποτοπούλου, έφθασαν στο νησί ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Γρανάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Παπακοσμάς, και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2011. Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου