Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Oμελέτα με Tσουκνίδες


 Image 


Υλικά :
  • 200 γρ. τσουκνίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6 αυγά
  • παρθένο ελαιόλαδο.
  • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι.

Ετοιμασία :
  1. Πλένουμε καλά τις κορφές από τις τσουκνίδες που έχουμε μαζέψει       (ή και αγοράσει, βρίσκει κανείς σε κάποιες λαϊκές τουλάχιστον). ΠΡΟΣΟΧΗ, φοράμε πάντοτε ελαστικά γάντια κουζίνας.
  2. Τις βάζουμε με λίγο νερό να βράσουν και, μόλις γίνουν τρυφερές, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες που τις βάζουμε να μαραθούν με δύο κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διαφανείς.
  4. Προσθέτουμε τις τσουκνίδες, τις αφήνουμε να νοστιμέψουν για δυό-τρία λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Κτυπούμε τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα συνεχίζοντας το κτύπημα, και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τους τις τσουκνίδες.
  6. Αφού αλατοπιπερώσουμε, αδειάζουμε τα αυγά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι.
  7. Ανακατεύομε αμέσως με ένα ξύλινο κουτάλι και, μόλις η ομελέτα αρχίζει να πήζει, κουνάμε το τηγάνι για να ξεκολλήσει το κάτω μέρος της από τον  πάτος του τηγανιού.
  8. Για να τη γυρίσουμε, την αφήνουμε να γλιστρήσει σε ένα πιάτο, λαδώνουμε ελάχιστα ξανά το τηγάνι και την τουμπάρουμε μέσα του για να ψηθεί και η άλλη πλευρά της. Όλα αυτά σε δυνατό μάτι πάντα.                                                                                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου