Υλικά :
- 200 γρ. τσουκνίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 6 αυγά
- παρθένο ελαιόλαδο.
- 2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι.
Ετοιμασία :
- Πλένουμε καλά τις κορφές από τις τσουκνίδες που έχουμε μαζέψει (ή και αγοράσει, βρίσκει κανείς σε κάποιες λαϊκές τουλάχιστον). ΠΡΟΣΟΧΗ, φοράμε πάντοτε ελαστικά γάντια κουζίνας.
- Τις βάζουμε με λίγο νερό να βράσουν και, μόλις γίνουν τρυφερές, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες που τις βάζουμε να μαραθούν με δύο κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν διαφανείς.
- Προσθέτουμε τις τσουκνίδες, τις αφήνουμε να νοστιμέψουν για δυό-τρία λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Κτυπούμε τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί παρμεζάνα συνεχίζοντας το κτύπημα, και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τους τις τσουκνίδες.
- Αφού αλατοπιπερώσουμε, αδειάζουμε τα αυγά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι.
- Ανακατεύομε αμέσως με ένα ξύλινο κουτάλι και, μόλις η ομελέτα αρχίζει να πήζει, κουνάμε το τηγάνι για να ξεκολλήσει το κάτω μέρος της από τον πάτος του τηγανιού.
- Για να τη γυρίσουμε, την αφήνουμε να γλιστρήσει σε ένα πιάτο, λαδώνουμε ελάχιστα ξανά το τηγάνι και την τουμπάρουμε μέσα του για να ψηθεί και η άλλη πλευρά της. Όλα αυτά σε δυνατό μάτι πάντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου