Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΑΣΤΡΑ… ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Όλοι θέλουμε στο τραπέζι μας τα καλύτερα υλικά. Καλύτερα είναι σίγουρα τα βιολογικά, απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες. Η τιμή τους, όμως, είναι συχνά απαγορευτική για τη μέση οικογένεια. Να τα στερηθούμε; Όχι βέβαια. Εκεί που μπορούμε να επέμβουμε θα το κάνουμε.
Ένα ματσάκι μαϊντανό ή άνηθο κοστίζει στις λαϊκές 40 -50 λεπτά. Καμιά φορά το ματσάκι αυτό είναι ολόκληρη ανθοδέσμη με φύλλα μαϊντανού τόσο μεγάλα που είναι ικανά να τυλιχτούν σε ντολμαδάκια!!! ΜΑΚΡΙΑ από τις ανθοδέσμες αυτές. Είναι γεμάτες φυτοφάρμακα.
Μα θα μείνω χωρίς μαϊντανό; Αντί να αγοράζετε μαϊντανό και άνηθο ή άλλα μυρωδικά από τη λαϊκή αγοράστε τα από το φυτώριο. Η τιμή τους είναι παραπλήσια.
 
Βάλτε τις γλαστρούλες σας σε ένα φωτεινό σημείο της κουζίνας ή του μπαλκονιού σας και απλά ποτίστε τις. Ο μαϊντανός, ειδικά, κόβεται με ψαλίδι και συνεχίζει να μεγαλώνει. Έτσι θα είσαστε πάντα σίγουροι για τα βιολογικά σας βότανα. Αν σας ξεραθούν δεν πειράζει, αντικαταστήστε τα με νέα φυτά. Αν πάλι σας αρέσει η κηπουρική ξεκινήστε να μεγαλώνετε βότανα από το σπόρο τους. Αγοράστε και φυτέψτε σπόρους. Σε λίγο καιρό θα έχετε το δικό σας βιολογικό κήπο. Τα βότανα και τα μυρωδικά δεν θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, όπως άλλα κηπευτικά. Το μόνο που θέλουν είναι φως, νερό και την αγάπη σας.

Τολμήστε το!
tsoukali.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου